Comprendiendo el Trastorno del Espectro Autista (TEA)

TEA

El Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) és una condició neurològica i del desenvolupament que afecta la manera com una persona percep i interactua amb el món.

El TEA és un espectre ampli, el que significa que cada persona amb autisme és única i pot experimentar una gamma diferent de símptomes i desafiaments.

Característiques del TEA

  1. Dificultats en la Comunicació Social: Les persones amb TEA sovint tenen dificultats per comprendre i utilitzar el llenguatge no verbal, com ara el contacte visual, les expressions facials i els gestos. També poden tenir problemes per desenvolupar habilitats socials i establir relacions.
  2. Comportaments Repetitius i Interessos Restrictius: El TEA es caracteritza per la presència de comportaments repetitius i un interès intens en temes específics. Aquests comportaments poden incloure el balanceig del cos, repetir paraules o frases (ecolàlia) i una forta preferència per rutines i l’ordre.
  3. Variabilitat en les Capacitats Cognitives: Les persones amb TEA poden mostrar una àmplia gamma de capacitats intel·lectuals. Mentre que algunes poden tenir una discapacitat intel·lectual significativa, altres poden mostrar habilitats excepcionals en àrees específiques, com les matemàtiques, la música o la memòria.

Característiques del TEA

Encara que les causes exactes del TEA no es coneixen completament, es creu que una combinació de factors genètics i ambientals contribueixen al seu desenvolupament. El diagnòstic de TEA es basa en l’observació del comportament i el desenvolupament de l’infant, sovint començant abans dels tres anys d’edat.

Tractament i Suport

No hi ha una cura per al TEA, però hi ha moltes intervencions efectives que poden ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb TEA i les seves famílies. Aquests inclouen teràpies conductuals, educatives i de suport, adaptades a les necessitats individuals de cada persona.

Suport per a Famílies

El suport per a les famílies de nens amb TEA és fonamental. Participar en grups de suport, rebre educació sobre el TEA i accedir a recursos comunitaris poden ajudar les famílies a gestionar els reptes i promoure el benestar del seu fill.

Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?